Dyson Vassilias

Боядисване на метални конструкции

Боядисване на метални конструкции

Боядисване на метални конструкции: Какво да знаем?

Както боите са различни, така и металите също. И не всички от тях са съвместими помежду си. Нека видим какви са правилните начини на боядисване на метални конструкции.

В ежедневието и в производството се използват както черни, така и цветни метали и всички те се нуждаят от защита.

Назад във времето металните конструкции са били боядисвани с маслени бои.

Напоследък много по-често за защита на металните конструкции се използват съвременни грундове и емайллакове на базата на алкидно или епоксидно боядисване на метал. Също и специални акрилни бои, включително разредени с вода.

Ясно е, че това не са обикновени вододисперсионни бои, а специални такива, съдържащи антикорозионни добавки или преобразуватели на ръжда. Те образуват плътно покритие върху металните конструкции.

Такава боя е по-скъпа от конвенционалните маслени и алкидни бои, но също така е и по-издръжлива. Тя притежава висока еластичност, която остава непроменена през целия експлоатационен живот.

За да направите най-добрия избор на боя, е важно да се съобразите какъв вид метал ще боядисвате.

Най-често металните конструкции се изработват от черно желязо. Този материал ръждясва много бързо, така че трябва да бъде боядисван.

Традиционно за тази цел се използват маслени и алкидни бои. От гледна точка на защита на повърхността на желязото и стоманата, алкидните грундове, съдържащи цинкови съединения – хромат или фосфат се считат за най-добри.

Поцинкованата повърхност е по-устойчива на корозия. Самото цинково покритие може да издържи 10-15 години, но за да увеличите експлоатационния му живот и да подобрите външния му вид, е препоръчително да го боядисвате. За да сте сигурни, че покритието върху поцинкована ламарина ще издържи не само един сезон, а в продължение на по-дълго време, не използвайте маслени и алкидни бои, а използвайте специализиран алкиден емайллак.

Цветните метали обикновено не се боядисват, а се покриват с епоксиден или полиуретанов лак. Производителите посочват оптималното предназначение на боята за металната конструкция в инструкциите за употреба.

Разгледайте предложения ни на нашия магазин.

×

Здравейте!

Започнете чат

× Пишете ни!

Последни публикации

Боядисване на метални конструкции
Боядисване на метални конструкции

Боядисване на метални конструкции: Какво да знаем? Както боите са различни, така и металите също. И не всички от тях са съвместими помежду си. Нека видим какви са правилните начини на боядисване на метални конструкции. В ежедневието и в производството се използват както черни, така и цветни метали и всички те се нуждаят от защита. […]

Вижте повече
метални конструкции
Етапи на боядисване на метални конструкции

1.Избор на боя за метал. За това разказваме в нашата статия – Боядисване на метални конструкции. 2.Почистване и подготовка на повърхността на метални конструкции Подготовката се състои в почистване на повърхността от ръжда, стара боя, мазнини и други замърсявания. Правилната подготовка на повърхността е ключът към успеха. Основната цел на правилната подготовка на повърхността е […]

Вижте повече
четки за боядисване
Съвети за правилно използване на четки за боядисване

Изберете подходящите четки за боядисване! Използването на неправилната четка за боядисване не само ще загуби ценното ви време, но ще доведе и до катастрофални резултати. И обратно, ако имате подходящият инструмент, всеки етап от боядисването става лесен и вероятността за постигане на добър резултат се увеличава значително. Четките за боядисване с изкуствен или естествен косъм […]

Вижте повече