Dyson Vassilias

Четки за боядисване метал

четка за боядисване на метал

Четки за боядисване метал – какви са подходящи?

Време ли е да освежите външния вид на вашата ограда, порта или гаражна врата? Най-добрите помощници по този въпрос ще бъдат качествените четки за боядисване с правилна форма и размер. Естествено и с добре подбран косъм.

Има четки за боядисване в различни размери – от 12 мм до 100 мм – всяка от тях е предназначена за различни цели:

  • 12–25 mm: за малки работи, като например столове, както и за корекции
  • 38 мм: за мебели, малки панели, дограми, решетки, капаци, водосточни тръби
  • 50 мм: за малки до средни задачи като врати, прегради, плотове, парапети, шкафове
  • 63 mm: удобен размер за външни мебели, шкафове, улуци, корнизи и врати
  • 75 mm: за средни до големи площи като стълбове, огради, стъпала
  • 100 mm: за всички големи площи – стени, подове, тавани, портали и огради

Четка с естествен или изкуствен косъм да изберете?

Заложете на четки с естествен косъм за боядисване на повърхности с маслени алкидни бои и четки със синтетичен косъм при работа с латексни бои на водна основа. Ако си купите, примерно, четка с косми от глиган за латексова боя, просто няма да можете да работите. Косъмът ще абсорбира водата в боята и ще стане твърде мека, за да боядиса равномерно повърхностите. Спазвайте златното правило на бояджията и няма да имате проблеми – за бои на маслена основа – четка с естествен косъм, за бои на водна основа – четка с изкуствен косъм.

Какво трябва да знаете, ако ще боядисвате метал с боя на водна основа?

Четката с изкуствен косъм си остава еластична при работа с бои на водна основа и водоразтворими покрития. Найлоновите конусовидни влакна са с така нареченото надлъжно разцепване, което им позволява да задържат голямо количество боя и да я разпределят равномерно по повърхността. Но все пак, по отношение на качеството на боядисване, четките с естествен косъм ще спечелят, тъй като синтетичните нямат микроскопични люспи и интензивно абсорбира продукта.

Основното предимство на синтетичните четки е, че когато влязат в контакт с вода, те не губят първоначалните си свойства.

И накрая един важен съвет – когато избирате четка за боядисване на конкретна повърхност, винаги залагайте на по-тесен модел. Например, ако боядисвате рамка на прозорец от 10 см, изберете четка с ширина 9 см. Четка с по-голяма ширина просто няма да успее да свърши работата си прецизно.

×

Здравейте!

Започнете чат

× Пишете ни!

Последни публикации

четки за боядисване
Съвети за правилно използване на четки за боядисване

Изберете подходящите четки за боядисване! Използването на неправилната четка за боядисване не само ще загуби ценното ви време, но ще доведе и до катастрофални резултати. И обратно, ако имате подходящият инструмент, всеки етап от боядисването става лесен и вероятността за постигане на добър резултат се увеличава значително. Четките за боядисване с изкуствен или естествен косъм […]

Вижте повече
четка за боядисване
Как да изберем правилната четка за боядисване?

Нашите съвети при избор на четка за боядисване! Изборът на правилната четка за боядисване е важна стъпка за успешно завършване на ремонтни или артистични проекти. Качеството и видът на четката могат значително да повлияят на резултата от вашата работа. Кои са основните аспекти, които трябва да имате предвид при избора на четка? Тип четка В […]

Вижте повече
четка за боядисване на метал
Четки за боядисване метал

Четки за боядисване метал – какви са подходящи? Време ли е да освежите външния вид на вашата ограда, порта или гаражна врата? Най-добрите помощници по този въпрос ще бъдат качествените четки за боядисване с правилна форма и размер. Естествено и с добре подбран косъм. Има четки за боядисване в различни размери – от 12 мм […]

Вижте повече